Foto Glenn PriesterGlenn Priester

Kunstwerken voor binnen en buiten

Het Hollandse waterlandschap is het centrale thema in het werk van Glenn Priester. Dit traditionele thema krijgt bij Priester een geheel nieuwe vorm van langgerekte verticale banen en zuilen, in het ongebruikelijke medium metaal. De metalen van deze werken tonen, onder invloed van de weersomstandigheden, voortdurend transformerende wolkenluchten en wateroppervlaktes. Zo weerspiegelen ze als het ware de veranderingen van het weer, een proces dat ook bij plaatsing in binnenruimtes doorgaat.
Deze Luchtlandschappen zijn het bekendste, maar zeker niet het enige werk van Priester. Hij houdt van veranderlijkheid en onvoorspelbaarheid, en zijn niet aflatende onderzoek naar de grenzen van nieuwe materialen en vormen zorgt steeds weer voor verrassende vernieuwing. Zijn werk is een voortdurend streven naar evenwicht tussen het toeval enerzijds en het dirigeren anderzijds. Evenwicht is daarbij geen statische toestand, maar een continu veranderend proces. Zo bezien is het niet verwonderlijk dat water en landschap de centrale thematiek van zijn oeuvre vormen. Water als het immer veranderende element bij uitstek, het landschap dat die veranderingen zichtbaar maakt en tevens houvast biedt. Het kan geen toeval zijn dat zijn voorkeur daarbij uitgaat naar het Hollandse landschap, dat zowel op de aarde als in de (wolken)lucht zoveel ruimte biedt aan het grillige water, maar dat tegelijkertijd een volkomen gemanipuleerd en gedirigeerd landschap is.

Glenn Priester exposeerde in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg. Hij voerde opdrachten uit voor bedrijven en particulieren in de V.S., Zwitserland, Luxemburg en Nederland. Zijn werk bevindt zich in vele  binnen- en buitenlandse collecties.

 

WaterjuweelGebruikte technieken

Schilderijen - olieverf, acryl, aquarel
Tekeningen - pastel, inkt, potlood
Grafiek - etsen, zeefdruk
Objecten voor binnen en buiten - diverse soorten metaal
Installaties  

 

Zie verder voor

Toepassingen van zijn werk
Voorbeelden van het werk
Exposities / CV